Yaratıcı drama etkinlikleri çocukların yaratıcı zekalarını ön plana çıkartır. Pandomim örnekleri sayesinde çocuklar, değişik fikirler sunabilir ve öz güvenlerini geliştirebilir. Grup halinde yapılan pandomim uygulamaları sayesinde grup içinde söz hakkı almayı, grup kurallarına uymayı öğrenebilir.
Pandomim örnekleri, fikirlerin sözsüz anlatılmasıdır. Pandomim örnekleri ile çocuklar, fikirlerini, hayallerini söz olmadan, hareketlerle izleyenlere anlatır. Bu sayede hem yaratıcılıklarını geliştirirler hem de fikirlerini ortaya koymayı öğrenirler.
Çocuklarla bir çember oluşturularak sohbete başlanır. Eşyalarla ilgili sorular sorulur. Evde hangi eşyalar vardır, hangi eşyalar ne için kullanılır, sizin en sevdiğiniz eşya hangisi gibi sorular sorularak çocukların pandomime hazırlanması sağlanır. Ardından çocuklar gruplara ayrılır. Bir grup diğer gruba bir pandomimle bir eşyayı anlatmaya çalışır. Diğer grup eşyayı bildiklerinde sıra onlara gelir ve bu sefer onlar bir eşyayı diğer grubu anlatmaya başlar.
Bu oyun için ihtiyacınız olan tek malzeme boş, beyaz bir kağıt. Bu kağıdı bir çocuğa verin. Bunun bir mektup olduğunu ve mektupta yazanları sözsüz, sadece hareketlerle arkadaşlarına anlatmalarını isteyin. Ardından, mektup bittiğinde mektubun anlatımını izleyen çocuklara mektupta neler yazdığını sorun. Sırayla bütün çocuklar mektubu anlatsınlar.
Bu oyunda çocuktan okuldan eve nasıl döndüğünü, eve gidince neler yaptığını anlatmasını isteyin. Tabii ki bu anlatımı yaparken yine sözcükler kullanmak yok. Eve gidiş yolunda neler gördüğünü, sokakta karşısına nelerin çıktığını, eve gittiğinde neler yaptığını anlatmasını isteyin. İzleyen çocuklara da oyun bittikten sonra, pandomimi yapan çocuğun anlattıklarıyla ilgili sorular sorun.
Bu pandomim örnekleri oyununda çocuktan şunları yapmasını isteyin. "Ormanda bir gezintiye çıkacaksın. Heyecanla üstünü değiştiriyorsun. Yanına biraz yiyecek ve su alıyorsun. Ayakkabılarını giyip evden çıkıyorsun. Ormana gitmek için bir arabaya biniyorsun. Dolambaçlı yollardan geçip ormana geliyorsun ve yürüyüşe başlıyorsun. Yürüyüş esnasında yerde yuvasından düşmüş bir sincap görüyorsun ve sincabı düştüğü yerden alarak yuvasına koyuyorsun." Bu oyunun senaryosunu her çocukta değiştirerek çocukları ormanda küçük bir gezintiye çıkartın.
Tiyatro eğitimi her yaştan insanın mutlaka alması gereken bir eğitimdir. Tiyatro eğitimi sayesinde her yaştan insan kişisel gelişimine katkıda bulunabilir. Eğer bir tiyatro kursu arayışındaysanız İstanbul Tiyatro Kursları isimli yazımızdan tiyatro kursları hakkında bilgi edinebilirsiniz.