Anasayfa
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kategoriler

🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri

Destek
İletişim
Kariyer
Blog
Anasayfa
Talepler
Bildirimler
Kategoriler

📲 Mobil Uygulama İndir
🎈 Biz Kimiz?
🧐 Nasıl Çalışır?
🌟 Müşteri Değerlendirmeleri
💁 Destek

Çıkış
İzle ve Öğren 🎓
Genel Bakış 👀
Talepler
Teklifler
Anlaşmalar
Değerlendirmeler
Bildirimler
İstatistikler
Profilim
Ayarlar

📲 Mobil Uygulama İndir
🌟 Üyelik
🌟 Hesabını Yükselt
📣 Profilini Paylaş
🎓 İzle ve Öğren
💁 Destek

Çıkış

Karadeniz Bölgesi Halk Oyunları Nelerdir?

author
Nedim Emre Akın
tarafından 30/04/2021 tarihinde yazıldı.

Her bölgenin kendine has halk oyunları var. Bazı halk oyunları kültürel aktarımla gelip değişikliğe uğrayarak o yöreye özgü bir hale gelmiş bazı halk oyunları da o yörede ortaya çıkmış. Sonuç ne olursa olsun her bölgenin kendine has, güzel kültürleri var. Karadeniz bölgesi halk oyunları da o bölgeye özgü oyunlardan oluşuyor.


Karadeniz Bölgesi Halk Oyunları

Karadeniz bölgesi halk oyunları deyince akla ilk olarak horon geliyor. Horon deyip geçmemek lazım aslında horon da kendi içerisinde farklı bölümlere ayrılıyor. Eğer Karadeniz düğününe katılacaksanız halk oyunlarını bilmeniz işinize yarayabilir.


Deli Horon

Deli horon, normal horondan daha agresif, sert ve keskin hareketlerle oynandığı için bu isimle biliniyor. Özellikle Artvin'in temel oyunlarından biridir. Halka şeklinde bir araya gelinerek oynanır. Coşkuyu arttırmak için uzun naralar atılır. Belli bir katılımcı sayısı yoktur. İsteyen herkes oynayabilir. Genellikle açık havada oynanır. Sadece erkekler tarafından oynanır.


Düz Horon

Koşmasız horonlardır. Tulum ve zurna eşliğinde oynanır. Sazcı, müzikleri çalarak ayağını ritmik bir şekilde yere vurur. Deli horon gibi halka şeklinde oynanır ve müzikleri çalan sazcılar da bu halkanın ortasında çalarlar. Yarım daire şeklinde de oynanır. Deli horondan daha sakin oynanır ve oynaması daha kolaydır.


Atabarı

Atabarı, 1936'da Balkan Oyunları Festivali'nde Atatürk tarafından izlenilir ve çok beğenilir. Tekrar oynamalarını ister. Kendisi de barbaşı olarak oyuna dahil olur. Bu anıyı yaşatmak için oyunun adı Atabarı olarak değiştirilir. Aslında orijinal ismi Artvin Barı'dır. Kaynağı aşk ve kahramanlıktır. 3 kişiden fazla kişiyle oynanır. Halka şeklinde oynanan bir oyundur.


Orta Batum

Batum dolaylarından Artvin'e kadar gelmiş ve bu sebeple Orta Batum ismini almıştır. Karadeniz bölgesinde yaygın olarak oynanır. Sert figürleri vardır. Savaş konsepti içerir. Deli Horon'un daha gelişmiş bir versiyonudur. Erkekler tarafından oynanır.


En İyi Horon Ekibi Fiyatları ve Seçenekleri gigbi'de!
Şehrindeki en iyi Horon Ekibi profesyonelleri sana hizmet vermek için hazır. Geçmiş müşteri değerlendirmeleri ile. Hemen talep oluştur, birkaç dakika içinde teklifler gelsin. Karşılaştır ve en iyisini seç.
Karadeniz Bölgesi Halk Oyunları Nelerdir? için en iyi profesyonel listesi
4.9 275 oy

Bu içerikleri nasıl hazırlıyoruz?
Her gün yüzlerce müşteri gigbi.com'da hizmet ihtiyaçları için güvenilir ve iyi profesyonelleri buluyor. Sorularını profesyonellerimiz ile görüşerek ve mevcut müşteri taleplerini analiz ederek cevaplandırıyoruz.
Ücretsiz Teklif Al
Birkaç dakika içinde teklifler gelsin, karşılaştır, en iyisini seç.
TEKLİF AL
gigbi.com nedir?