Sünnet kınası son zamanlarda sıklıkla gerçekleştirilen bir tören haline gelmişken sünnet kınasında neler yapılır sorusu da akılları çelmeye başladı. Normal bir sünnet töreninden farkı nedir ve konukları ağırlamak için neler yapılır konusunda fikre ihtiyacınız varsa yazımızı okuyabilirsiniz.
Son yıllarda gösterişli sünnet törenlerinin yanı sıra sünnet mevlüdü ya da sünnet kınası gibi etkinlikler de kendini göstermeye başladı. Tıpkı gelin kına geceleri gibi kına yakılan bu törenler, birçok açıdan farklılık da içeriyor. İşte sünnet kınasında neler yapılır sorusunun yanıtı…
Sünnet kınası genellikle Osmanlı teması içerir. Sünnet kıyafeti yerine çocuğa bir şehzade kıyafeti giydirilir. Bir taht ile içeri getirilir ve bu tahtta çocuk oturtulur. Çoğu zaman sünnet annesi de Osmanlı kıyafetleri giyer.
Konukları iyi ağırlamak için şık bir ikram masası hazırlanır. Bu masada birbirinden lezzetli ikramlar yer alır. Kurabiyeler, çikolatalar ve diğer ikramlar da sünnet kınası temasına göre süslenir.
Tıpkı diğer etkinliklerde olduğu gibi sünnet kınasında da misafirlere hediyelikler dağıtılır. Sünnet kınasında genellikle minik el havluları hediye edilir. Bu hediyeliklerin üzerine sünnet teması ve çocuğun ismi yer alır.
İçerisine hediyeliklerin koyulduğu bir sünnet sepeti de hazırlanır. Genellikle sünnet kıyafetinde yer alan şapkaya benzer bir tasarıma sahip olur.
Konuklara ikram edilen ya da paketlenerek hediye edilen kurabiyeler de sünnet temasına göre yapılır. Üzerinde sünnet oldum yazan ya da sünnet aksesuarlarının figürlerinde yapılan kurabiyeler tercih edilir.
Sünnet kınasına getirilen pasta da sünnet temasını barındıran gösterişli bir pasta olmalıdır. Üzerine çocuğunuzun ismini yazdırabilir ya da resmini bastırabilirsiniz.
Mevlüd ya da kınalarda genellikle lokum ikram edilir. Bunu en şık şekilde yapmak için lokumları çocuğun isminin yer aldığı şık kutular içerisinde ikram edebilirsiniz.